Top

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen bij FraGo Emaille


1. Hoeveel bedragen de verzendkosten van mijn bestelling?

Voor leveringen in Nederland onder € 75,- betaald u € 4,95 verzendkosten voor borden en magneten en € 6,95 voor bekers, kannen en schalen. Indien u voor meer dan € 75,- besteld vervallen deze verzendkosten.

Voor leveringen buiten Nederland wordt daarnaast € 5,- extra in rekening gebracht in verband met de hogere verzendkosten van deze leveringen. Het totaal bedrag voor deze leveringen komt hiermee op € 9,95 voor borden en magneten en € 11,95 voor bekers, kannen en schalen. Bij deze leveringen vervallen de verzendkosten bij bestellingen boven € 195,-

Verder zijn er geen andere bijkomende kosten en zijn alle bedragen inclusief btw. Dit voorkomt verrassingen bij het afrekenen.

2. Waarom worden de standaard borden niet (gratis) direct verstuurd maar pas met borden die nog geproduceerd moeten worden?

De reden hiervoor is dat we verzendkosten niet in onze verkoopprijzen van de borden hebben verwerkt. Door de bestelling samen te voegen of een extra vergoeding te vragen voor de extra verzending is dit ook niet nodig. Hierdoor zijn we één van de goedkoopste aanbieders van emaille borden als we al niet de goedkoopste zijn.

3. Hoelang duurt het voordat mijn bestelling wordt bezorgd?

Bij standaard producten duurt het meestal zes tot negen werkdagen voordat de bestelling aankomt. Bij leveringen buiten Nederland kan het een paar dagen langer duren
De levertijd van borden die nog voor u gemaakt moeten worden zoals borden met eigen tekst is negen tot twaalf weken.
Dat deze levertijd zo lang is komt door het ambachtelijke productieproces welke op de over emaille pagina verder beschreven wordt.

Bij leveringen buiten Nederland kan het een paar dagen langer duren

(Andere aanbieders zullen het zelfde bord niet sneller kunnen leveren. Er zijn in Nederland slechts twee emaille producenten. Hierbij verschilt het arsortiment qua afmetingen etc. en is ook een zeer duidelijk prijsverschil zichtbaar. Producten van de snellere producent zijn aanzienlijk duurder. Houd hier rekening mee als u aanbieders ziet die beweren sneller te leveren.)

Omdat we het belangrijk vinden dat onze klanten zich voor het plaatsen van de bestelling realiseren wat de levertijd is en niet iedereen de artikelomschrijving, home pagina of FAQ leest hebben we dit nu als verplichte optie verwerkt bij de betreffende artikelen.
Indien u artikelen tegenkomt met eigen tekst waarbij dit nog niet op deze wijze is verwerkt laat het ons dan even weten.

4. Hoe kan er betaald worden?

Sinds de oprichting kan er al betaald worden met Ideal of met PayPal.
Maar om onze website toegankelijker te maken voor mensen buiten Nederland met name België zijn ook de opties Creditcard, Mister Cash, Bancontact, ING Homepay en SofortBanking toegevoegd. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

5. Mijn emaille bord wijkt iets af van de afbeelding, hoe komt dit?

Emaille is een natuurproduct, als u een bord van heel dichtbij bekijkt kunt u soms goed zien dat het handwerk is. Hierdoor kunnen er minimale verschillen zijn in bijvoorbeeld kleur of dikte van het lettertype door het inbrandingsproces in de oven.
Niemand zal echter met zijn neus boven op een bord staan.
Bovendien maakt de ambachtelijke wijze waarop alle emaille borden gemaakt worden het product uniek!

6. De kwaliteit van sommige borden lijkt op de foto's niet zo goed, hoe komt dit?

Helaas hebben nog niet alle waarschuwings-, verbods, en attentieborden de door ons gewenste kwaliteit. Als de huidige voorraad van die borden op is komt hier verandering in.
(De foto's zijn representatief voor de kwaliteit.)
Het "verboden om naast de pot te plassen" bord is al beschikbaar in de nieuwe kwaliteit.

Alle huisnummerborden, naamborden en deurbordjes voldoen al wel aan de kwaliteitseisen.

7. Hoe stevig dient het emaille bord bevestigd te worden?

Emaille borden dienen niet te vast gedraaid te worden, vast is vast.
U dient de borden dan ook nooit met een accuboor/schroevendraaier te bevestiggen.
Gewoon een handschroevendraaier gebruiken en stoppen als u weerstand voelt.